Wat is er te doen?

Zondag 24 september t/m 12 januari

Expositie : Janet Edens

Schilderkunt van een autodidact!  En wat voor één...

Prachtige moderne en kleurrijke schilderijen geinspireerd door street art. 

 

Al van jongs af aan voel ik een drive om te creëren door te tekenen en te schilderen. De energie en passie voor het schilderen gebruik ik graag op het doek of bij het maken van muurschilderingen voor kinderkamers of bedrijven. Ik ben geboren en getogen in de stad Groningen. Met een creatieve moeder werden wij al op jonge leeftijd gestimuleerd creatief bezig te zijn. Als autodidact maak ik moderne en kleurrijke schilderijen geïnspireerd door mode, graffiti, street art, retro patronen, pop-art, mooie songteksten, grafische vormen en typografie. Vooral street art vind ik fascinerend en naar buitenmuren met de mooiste schilderingen, afgebladerde posters, graffiti, tekeningen, handtekeningen en verf over verf kan ik uren kijken en inspireren mij enorm.   

Bij het Kunstencentrum Groep Groningen (heet nu BIJVRIJDAG) heb ik diverse schilderscursussen gevolgd. Hier heb ik veel geleerd over schilderstechnieken en anders kijken naar alle dingen om je heen. Sinds ik de techniek Mixed Media heb ontdekt en door veel oefenen en experimenteren, heb ik een eigen stijl weten te ontwikkelen. Ik vind het mooi om traditionele onderwerpen, portretten en stadsgezichten anders te belichten en op een originele manier weer te geven.

De kleurige gelaagdheid, gebruik van acrylverf en het combineren van verschillende technieken en materialen (mixed media) kenmerken mijn werk en mijn eigen stijl. Mijn interesses laat ik graag terugkomen in mijn schilderijen en door de vorm, inhoud en teksten samen te voegen ontstaat er een sterke beeldtaal. Een schilderij is pas gelukt als ik het mooi vind. Ik volg mijn eigen smaak, let op de trends en kijk wat mij energie geeft.
De teksten op mijn schilderijen zijn mijn lievelingsliedjes of mooie quotes van legendarische personen. De doeken zijn daardoor erg persoonlijk en zeggen iets over mijn positieve levensinstelling. Ik wil graag dat iedereen vrolijk wordt van mijn kunst. Mensen moeten vooral genieten van het leven, niet in hokjes denken en elkaar positieve energie geven. Door het schilderen vergeet ik de drukte om me heen. Vaak ben ik met meerdere doeken tegelijk bezig, omdat mijn hoofd vol ideeën zit. Hiernaast blijf ik experimenteren met thema’s en materiaal en mezelf ontwikkelen met de technieken.

Entree gratis.  
De expositie is dagelijks te bekijken tussen 9.00 - 19.00 uur (soms zijn de ruimtes voor vergaderingen in gebruik, dus bel eerst even om zeker te weten dat je alles kunt bekijken!)

 

Dijkumerweg 2,

9914 TH Zeerijp

T 0596 58 11 99

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open ma t/m zo
9.00 - 19.00 uur
Dagvers menu / expositie 
Keuken sluit om 18.00 uur

Groepen vanaf 10 pers. kunnen ook na 18.00 uur
reserveren in overleg

facebook twitter instagram